Vind de beste makelaar in Nuenen

Kom gemakkelijk en snel in contact met makelaars uit Nuenen en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis offertes vergelijken


Makelaars Nuenen

Alle 22 makelaars in Nuenen

Compleet overzicht van alle makelaars in Nuenen

Gratis tarieven vergelijken Vergelijk makelaars en bespaar!

Makelaar Nuenen gezocht?

In Nuenen zijn 22 makelaars beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle makelaars bij jou in de buurt. Iedere makelaar in deze bedrijvengids is handmatig geselecteerd en toegevoegd door ons serviceteam. Op Makelaargids.org vind je zowel aankoopmakelaars, verkoopmakelaars als verhuurmakelaars.

Aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar behartigt de belangen van de koper. Met een aankoopmakelaar sta je een stuk sterker, doordat de makelaar meer inzicht heeft in de markt, ervaring heeft met onderhandelen en je helpt de beste prijs te krijgen. Daarnaast heeft een aankoopmakelaar bouwkundig inzicht en kan de makelaar het koopcontract voor je controleren.

Verkoopmakelaar

Een huis verkoop je niet zomaar. Het is een belangrijke beslissing en de gevolgen zijn groot. De verkoopmakelaar bemiddelt bij de verkoop van een woning en adviseert de verkoper. De verkoopmakelaar verkoopt jouw huis voor de beste prijs.

Verhuurmakelaar

Een verhuurmakelaar vindt geschikte huurders voor jouw pand, stelt huurovereenkomsten op en zorgt voor inspectie en reparaties aan het pand. Mochten er conflicten ontstaan met de huurders, dan wikkelt de verhuurmakelaar dit af. Daarnaast handelt de makelaar de financiën af.

Indien je op zoek bent naar een geschikte makelaar voor aankoop, verkoop of verhuur dan ben je waarschijnlijk benieuwd naar de tarieven. Start nu je gratis offerteaanvraag. Je ontvangt op korte termijn diverse vrijblijvende reacties!

Benieuwd naar de tarieven en mogelijkheden?

Overzicht van alle 22 makelaars in Nuenen

Op zoek naar een makelaar voor aankoop, verkoop of verhuur?

makelaars Nuenen

Vind de beste makelaar in Nuenen

Wil je je woning verkopen? Of ben je op zoek naar een andere woning? Een makelaar uit Nuenen begeleidt het proces van A tot Z. Op deze pagina lees je alles over wat de makelaardij voor je kan betekenen en wat het verschil is tussen aan- of verkoopmakelaar of een internetmakelaar. Ook vind je handige tips bij het zoeken van een geschikt makelaarskantoor bij jou in de buurt. Zo is het altijd verstandig om offertes te vergelijken.

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Door offertes te vergelijken, zie je snel welke makelaar het best bij je wensen past of de beste prijs hanteert. Zo bespaar je tot wel 40% op de kosten van een ver- of aankoopmakelaar uit Nuenen!

Waarom gebruik maken van Makelaargids?

Omdat een makelaar inschakelen niet gratis is, twijfelen veel mensen of zij de verkoop of aankoop van hun woning niet beter zelf kunnen doen. Wat echter vaak vergeten wordt, is dat een vakkundige makelaar uit Nuenen ervoor zorgt dat je tot een gunstiger koopprijs overeenkomt. Daarnaast bespaar je jezelf met het inschakelen van makelaardij veel werk en zorgen.

De grootste voordelen deze makelaarsgids op een rij:

 • Vind snel geschikte makelaar uit de buurt.
 • Kies altijd de makelaar die het meest bij je wensen aansluit.
 • Vergelijk gratis de tarieven van makelaars uit Nuenen of omgeving.
 • Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de makelaar kosten!


Makelaars voor aankoop en verkoop

Ben je op zoek naar een nieuwe woning, maar weet je niet hoe je onderhandelt over de vraagprijs? Of wil je je woning verkopen, maar weet je niet wat welke prijs je voor je woning kunt vragen? Een makelaar helpt je bij al deze zaken. Hoewel het niet verplicht is om een makelaarskantoor uit Nuenen in te schakelen, is het wel verstandig.

Verschillende types makelaars in Nuenen?

Een makelaar behartigt altijd de belangen van één partij. Zo kies je tussen een aankoopmakelaar of een verkoopmakelaar. Er zijn ook makelaarskantoren gespecialiseerd in een specifieke branche, zoals een bedrijfsmakelaar of een horeca makelaar.

Start de gratis offerteaanvraag en vind gemakkelijk makelaars uit je eigen regio!

makelaar Nuenen

Makelaar inschakelen verplicht?

Het is wettelijk niet verplicht om een aan- of verkoopmakelaar uit Nuenen in te schakelen bij het (ver)kopen van een huis. Wel profiteer je van meerdere voordelen als je een makelaarskantoor uit Nuenen inschakelt:

 • Een makelaar weet precies hoe hij moet onderhandelen om ervoor te zorgen dat je je woning voor een goede prijs koopt of juist voor een gunstige koopprijs verkoopt.
 • Een huizenmakelaar kent de lokale markt goed en is bekend met alle regels. Kies voor deskundigheid en kwaliteit.
 • Het (ver)kopen van een woning vergt veel tijd en papierwerk. Een makelaar zorgt ervoor dat alle papieren juist zijn en dat jouw belangen behartigd worden.

Wat kost een makelaar in Nuenen?

Wil je je huis verkopen? Of wil je juist zelf een huis kopen? Dan ben je vast nieuwsgierig naar de kosten van een verkoopmakelaar of een aankoopmakelaar uit Nuenen. Vaak denkt men dat makelaardij veel geld kost, maar besef ook dat een makelaar tot een gunstige koopprijs onderhandelt. Wil je meer weten over makelaar kosten? Lees dan snel verder over de kosten van een aankoopmakelaar en verkoopmakelaar.

kosten aankoopmakelaar Nuenen

Kosten aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar zorgt ervoor dat je een geschikte woning vind die je vervolgens voor een gunstige prijs koopt.

Wat kost een aankoopmakelaar?

De kosten van een aankoopmakelaar in Nuenen liggen gemiddeld op €2.400,-. Welke werkzaamheden zijn dan inbegrepen? De specialist gaat onder andere met je mee naar bezichtigingen en onderhandelt voor jou over de koopprijs. In de volgende prijstabel vind je meer prijsinformatie. Wil je weten wat een makelaar in Nuenen precies kost? Vraag dan gratis offertes aan!

Wat kost een aankoopmakelaar?

Soort makelaar Gemiddelde prijzen * Wat doet de makelaar voor je
Traditionele aankoopmakelaar €2.400,- – Zoekt een geschikte woning die voldoet aan je wensen
– Gaat mee met bezichtigingen
– Onderhandelt voor jou over de prijs
– Laat het gekozen huis taxeren
– Neemt alle juridische en administratieve zaken voor je uit handen
– Begeleidt overdracht woning bij notaris.

* dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Kosten verkoopmakelaar

Wil je je huis verkopen en heb je de hulp van een makelaarskantoor uit Nuenen nodig? Dan wil je vast weten wat dat kost. Een verkoopmakelaar zorgt ervoor dat het verkopen van je huis soepel verloopt.

Wat is de prijs van een verkoopmakelaar?

Over het algemeen liggen de kosten van een verkoopmakelaar gemiddeld 1,5% van de verkoopprijs. Voor die prijs maakt hij professionele foto’s, regelt hij de bezichtigingen en meer. In de volgende prijstabel vind je meer informatie. Of vraag gratis offertes aan!

Wat kost een verkoopmakelaar?

Soort makelaar Gemiddelde prijzen * Wat doet de makelaar voor je
Traditionele verkoopmakelaar Gem. 1,5% van de verkoopprijs
+ opstartkosten (gem. €500,-)
– Professionele foto’s maken
– Woning op funda plaatsen
– Bezichtigingen met potentiele kopers verzorgen
– Onderhandelt met kopers over de verkooprijs
– Neemt alle juridische en administratieve zaken voor je uit handen

* dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Wat is de courtage van een makelaar?

Zoals je in de prijstabel hebt gezien, wordt de prijs van een verkoopmakelaar in een percentage van de verkoopprijs uitgedrukt. Dit wordt ook wel de courtage van een makelaar genoemd. Dit tarief ligt vaak tussen de 1% en 2% en is onderhandelbaar. Je betaalt de courtage van een makelaar altijd achteraf, wanneer de verkoopprijs bekend is.

Vaste prijs of courtage?

Wanneer je een woning wilt kopen is het verstandiger een vaste prijs met je makelaar uit Nuenen af te spreken, in plaats van een courtage. Een percentage stimuleert namelijk niet om tot een zo laag mogelijke koopprijs te komen. Immers: hoe lager de koopprijs, hoe lager de courtage voor de makelaar.

Hoe kies je de juiste makelaar in Nuenen?

Wanneer je meerdere offertes met elkaar vergelijkt, kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Het is altijd verstandig om van tevoren te bedenken wat je verwachtingen zijn van een aan- of verkoopmakelaar.

Gebruik deze handige tips om gemakkelijk een goede makelaar uit Nuenen te vinden:

 • Bekijk goed welke werkzaamheden bij de kosten zijn inbegrepen en of de prijs inclusief of exclusief btw is.
 • Bedenk van tevoren of je een fysiek makelaarskantoor wilt of juist een online expert.
 • Vergelijk altijd makelaars uit Nuenen voordat je een definitieve keuze maakt. Je ziet snel welk kantoor het meest te bieden heeft en je bespaart tot wel 40% op de kosten!

Goedkope makelaar in Nuenen gezocht?

Vergelijk offertes en bespaar tot wel 40% op de prijs!
Gratis offertes vergelijken!

Binnen 1 minuut geregeld.


aankoopmakelaar Nuenen

Aankoopmakelaar Nuenen

Wil je een huis kopen? Vaak loopt men dan tegen een aantal zaken aan. Ten eerste is het niet gemakkelijk om de perfecte woning te vinden. Daarnaast vinden veel mensen het lastig om over de koopprijs te onderhandelen. Dat zijn redenen waarom 90% van de mensen ervoor kiest om een aankoopmakelaar in te schakelen. Deze behartigt alleen de belangen van jou als koper.

Wat kun je verwachten van een aankoopmakelaar?

Ten eerste zoekt de aankoopmakelaar een geschikte woning voor je. Hij kent de markt goed en laat je ook zien wat de mogelijkheden zijn van de woningen. Bij de aankoop onderhandelt de makelaar voor jou en hij zorgt ook dat alle papieren op orde zijn.

Op zoek naar een aankoopmakelaar? Start de gratis offerteaanvraag en vergelijk prijzen van makelaars.

Wanneer een aankoopmakelaar inschakelen?

In de volgende gevallen is het verstandig om een aankoopmakelaar in de armen te nemen:

 • Als je het lastig vindt om over de koopprijs te onderhandelen.
 • Als je graag hulp wilt bij het woning zoeken.
 • Wanneer je het lastig vindt om door bestaande inrichting heen te kijken en de mogelijkheden van een woning te zien.

Je ziet dat een aankoopmakelaar je veel werk uit handen neemt. Wil je weten wat de kosten van een aankoopmakelaar zijn? Reken op een gemiddelde prijs van €2.400,-.


Waarom een aankoopmakelaar inschakelen?

Bekijk de 5 redenen om een aankoopmakelaar in de arm te nemen!


Aandachtspunten bij een aankoopmakelaar

Wanneer je een aankoopmakelaar uit Nuenen inschakelt, is het belangrijk om op een aantal punten goed te letten. Dit om te voorkomen dat je later voor onaangename verrassingen komt te staan.

 • De meeste makelaars geven voor particulieren prijzen inclusief btw, maar sommige kantoren geven prijzen exclusief btw.
 • Het percentage van de courtage is onderhandelbaar.
 • Maak van tevoren duidelijke afspraken over eventuele extra kosten, zoals voor (online) advertenties.

verkoopmakelaar Nuenen

Wat doet een verkoopmakelaar uit Nuenen?

Een huis verkopen klinkt misschien redelijk eenvoudig, maar dat is niet het geval. Er is ten eerste al veel kennis van vastgoed nodig om alleen al de vraagprijs vast te stellen. Daarnaast doet een verkoopmakelaar uit Nuenen nog veel meer. Al met al begeleidt een vastgoed specialist de verkoop van je woning van begin tot eind. Natuurlijk is het ook mogelijk om sommige taken zelf te doen.

Een verkoopmakelaar voert onder meer de volgende werkzaamheden uit:

 • Vaststellen van de vraagprijs
 • Verkoopklaar maken van je huis
 • Regelen van de bezichtigingen
 • Onderhandelen tot een gunstige verkoopprijs
 • Opstellen van een geldig koopcontract

Voordelen van een verkoopmakelaar

Hoewel het mogelijk is een woning te kopen zonder de hulp van een makelaar uit Nuenen, verloopt het proces veel soepeler met professionele hulp.

De grootste voordelen van een vakkundige verkoopmakelaar uit Nuenen op een rij:

 • Zonder dat je zelf hoeft te onderhandelen, kom je tot een hogere verkoopprijs.
 • Je eigen kennis wordt aangevuld met de vakkennis en ervaring van een vastgoedexpert.
 • Door het grote netwerk van je verkoopmakelaar vind je vaak sneller een geschikte koper.
 • Je verkoopmakelaar is op de hoogte van alle wetten en regels en zorgt ervoor dat het koopcontract jouw belangen behartigt.

Makelaarskantoor uit Nuenen inschakelen?

Vergelijk makelaar kosten en bespaar tot wel 40%!
Start nu je gratis offerteaanvraag

Binnen 1 minuut geregeld.


Welke makelaar kiezen?

Er bestaan verschillende makelaars, die gespecialiseerd zijn in een bepaald type vastgoed. Welke makelaar heb je nodig?

 • Bedrijfsmakelaar: voor een aan- en verkoop van bedrijfspanden.
 • Horecamakelaar: gespecialiseerd in de aan- en verkoop van horecapanden.
 • Vastgoedmakelaar: voor wanneer je in vastgoed wilt investeren.
 • Huizenmakelaar: een expert op het gebied van het kopen en verkopen van woningen.
 • Nieuwbouwmakelaar: wanneer je een nieuwbouwwoning wilt kopen is een nieuwbouwmakelaar jouw specialist.
 • Verhuurmakelaar: een grote hulp voor de verhuurder bij het vaststellen van de huurprijs, het vinden van huurders en het fungeren als contactpersoon voor de huurder.

makelaarskantoor Nuenen

Verschil traditionele makelaars en internetmakelaars

Misschien ben je in je zoektocht naar een goede makelaar al het begrip ‘internetmakelaar’ tegengekomen. Maar wat is nu precies het verschil tussen een reguliere en een online makelaar? Bij een internetmakelaar ben je zelf actief bij de verkoop van je woning. De makelaar regelt de online zaken voor je.

Welke online werkzaamheden?

Denk bijvoorbeeld aan het prijsbepalen en het zorgen dat je woning op websites zoals Funda komt. Ook de juridische kanten van de verkoop voert de online makelaar voor je uit. Je maakt zelf de foto’s en ook de bezichtigingen regel je zelf. Het voordeel van online makelaars is dat de kosten lager liggen.

Traditionele makelaar nodig? Start de gratis offerteaanvraag, vergelijk prijzen en bespaar op de kosten!

Waarop letten bij een verhuurmakelaar?

Wanneer je je woning wilt verhuren is het niet vanzelfsprekend dat daar een verhuurmakelaar bij betrokken is. Toch is het wel verstandig om een vakman in te schakelen.

Waarom een verhuurspecialist?

In de praktijk is het vaak niet gemakkelijk om snel goede huurders te vinden. Bovendien heb je waarschijnlijk niet genoeg verstand van de wettelijke eisen van een huurcontract om er zelf een op te kunnen stellen. Ook kan een verhuurexpert als contactpersoon optreden met de huurders, wat zeker fijn is wanneer een conflict ontstaat.

Wil je een woning huren via een verhuurspecialist? Dan weet je zeker dat het huren van je woning wettelijk correct verloopt.


Makelaar gezocht voor de aankoop van een woning?

Kies voor een makelaarskantoor uit Nuenen met veel kennis en ervaring!
Gratis offertes vergelijken!

Binnen 1 minuut geregeld.


Verschil tussen makelaars en taxateurs

In de makelaardij in Nuenen zijn zowel makelaars als taxateurs actief. Hoewel de werkzaamheden van deze professionals veel overeenkomsten hebben, zijn er ook zeker verschillen. Een taxateur is gespecialiseerd in het vaststellen van een marktconforme koopprijs. De meeste makelaar zijn echter ook taxateur. Afhankelijk van je opdracht, treedt de vakman dan op als makelaar of taxateur.

Wat zijn de verschillen?

 • Een taxateur is altijd onpartijdig en geeft een deskundig waardeoordeel van een woning. Hij laat zich niet beïnvloeden door belangen van de koper of verkoper.
 • Een makelaar handelt altijd in opdracht van de koper of van de verkoper en is daardoor niet onpartijdig. Hij behartigt de belangen van één partij.

Makelaar brancheverenigingen

Voor de makelaardij in Nuenen zijn er verschillende brancheverenigingen:

 • Een NVM makelaar geeft je meer zekerheid door veel expertise en verkoopkracht. Op nvm.nl lees je alles over deze vereniging.
 • Vereniging Eigen Huis geeft je handige tips om een woningverkoop of -aankoop zo soepel mogelijk te laten verlopen. Lees meer op eigenhuis.nl.
 • Bij de VBO zijn makelaar, verhuurspecialisten en taxateurs aangesloten die deskundig zijn en inzetten op een duurzame relatie met hun opdrachtgevers. Meer informatie vind je op vbomakelaar.nl.
 • Vastgoedpro is gespecialiseerd in de vastgoedsector. Lees meer op vastgoedpro.nl.

makelaardij Nuenen

Ontvang gratis offertes van makelaars

Wil je je woning verkopen en zoek je een expert om je daarbij te helpen? Of ben je op zoek naar je droomhuis? Een makelaar uit Nuenen zorgt ervoor dat het hele proces soepel verloopt en helpt je ook met het afhandelen van al het papierwerk. Bovendien hoef je zelf niet over de koopprijs te onderhandelen!

Wat kost een makelaar?

Wil je weten wat de exacte prijs van een verkoop- of aankoopmakelaar in Nuenen is? Vraag dan gratis offertes aan! Deze zijn naast kosteloos ook geheel vrijblijvend. Door de prijsopgaven te vergelijken kies je eenvoudig de specialist die het best bij je wensen past.

Start nu je gratis offerteaanvraag!