Vind de beste makelaar in IJsselstein

Kom gemakkelijk en snel in contact met makelaars uit IJsselstein en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis offertes vergelijken


Makelaars IJsselstein

Alle 25 makelaars in IJsselstein

Compleet overzicht van alle makelaars in IJsselstein

Gratis tarieven vergelijken Vergelijk makelaars en bespaar!

Makelaar IJsselstein gezocht?

In IJsselstein zijn 25 makelaars beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle makelaars bij jou in de buurt. Iedere makelaar in deze bedrijvengids is handmatig geselecteerd en toegevoegd door ons serviceteam. Op Makelaargids.org vind je zowel aankoopmakelaars, verkoopmakelaars als verhuurmakelaars.

Aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar behartigt de belangen van de koper. Met een aankoopmakelaar sta je een stuk sterker, doordat de makelaar meer inzicht heeft in de markt, ervaring heeft met onderhandelen en je helpt de beste prijs te krijgen. Daarnaast heeft een aankoopmakelaar bouwkundig inzicht en kan de makelaar het koopcontract voor je controleren.

Verkoopmakelaar

Een huis verkoop je niet zomaar. Het is een belangrijke beslissing en de gevolgen zijn groot. De verkoopmakelaar bemiddelt bij de verkoop van een woning en adviseert de verkoper. De verkoopmakelaar verkoopt jouw huis voor de beste prijs.

Verhuurmakelaar

Een verhuurmakelaar vindt geschikte huurders voor jouw pand, stelt huurovereenkomsten op en zorgt voor inspectie en reparaties aan het pand. Mochten er conflicten ontstaan met de huurders, dan wikkelt de verhuurmakelaar dit af. Daarnaast handelt de makelaar de financiën af.

Indien je op zoek bent naar een geschikte makelaar voor aankoop, verkoop of verhuur dan ben je waarschijnlijk benieuwd naar de tarieven. Start nu je gratis offerteaanvraag. Je ontvangt op korte termijn diverse vrijblijvende reacties!

Benieuwd naar de tarieven en mogelijkheden?

Overzicht van alle 25 makelaars in IJsselstein

Op zoek naar een makelaar voor aankoop, verkoop of verhuur?

makelaars IJsselstein

Vind de beste makelaar in IJsselstein

Of je je woning in IJsselstein wilt verkopen of juist een nieuwe woning zoekt, een makelaar neemt je veel werk uit handen en begeleidt het proces van begin tot eind. Op deze pagina lees je alles over wat een aan- of verkoopmakelaar voor je betekent. Ook vind je handige suggesties bij het zoeken van een goede specialist en nuttige tips om gemakkelijk een goedkope makelaar in de buurt te vinden. De eerste tip krijg je alvast!

Start nu je gratis offerteaanvraag!

Vergelijk vrijblijvend de prijzen van makelaars uit je omgeving. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de totaalprijs!

Waarom gebruik maken van Makelaargids?

Vaak denken mensen dat makelaars in IJsselstein duur zijn. Natuurlijk zijn ze niet gratis, maar een makelaar uit IJsselstein zorgt er vaak wel voor dat je bij het kopen van een woning tot een gunstige koopprijs komt. Ook neemt een makelaarskantoor je veel werk en stress uit handen. Via deze makelaarsgids vind je gemakkelijk een goede makelaar uit jouw buurt.

De grootste voordelen van de gratis offerteservice:

 • Je krijgt inzicht in de tarieven van makelaars uit IJsselstein en omgeving.
 • Je vindt snel geschikte makelaars bij je uit de buurt.
 • Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten!


Makelaars voor aankoop en verkoop

Wil je een huis kopen en weet je niet goed waar je moet beginnen? Of wil je juist je huis verkopen? Een makelaar helpt je bij het hele proces. Het zoeken, vinden, kopen en verkopen van huizen behoort tot de werkzaamheden van een aankoop- of verkoopmakelaar in IJsselstein. Het is niet verplicht om een makelaarskantoor uit IJsselstein in te schakelen, maar het is natuurlijk wel heel fijn dat iemand je veel werk uit handen neemt.

Verschillende soorten makelaars?

Er zijn verschillende soorten makelaars uit IJsselstein die je kunt inschakelen, zoals een verkoopmakelaar, aankoopmakelaar, nieuwbouwmakelaar of een internetmakelaar. Er zijn ook makelaar gespecialiseerd in specifieke branches, zoals een bedrijfsmakelaar of een horeca makelaar.

Start de gratis offerteaanvraag en vind gemakkelijk makelaars uit je eigen regio!

makelaar IJsselstein

Makelaar inschakelen verplicht?

Het is niet verplicht om een verkoop- of aankoopmakelaar uit IJsselstein in te schakelen. Het is mogelijk om zelf een woning te kopen of te verkopen. Je profiteert van meerdere voordelen bij het inschakelen van een huizenmakelaar:

 • Vaak denkt men dat een makelaar duur is. Hij zorgt er echter wel voor dat je je huis voor een redelijke prijs koopt of dat je genoeg voor je huidige woning krijgt.
 • Met een huizenmakelaar kies je voor deskundigheid en kwaliteit. Hij kent de lokale huizenmarkt goed en is bekend met alle regels.
 • Een snelle verkoop tegen de beste prijs klinkt eenvoudig, maar het (ver)kopen van een woning vergt veel tijd en papierwerk. Een makelaar neemt je veel werk en zorgen uit handen.

Wat kost een makelaar in IJsselstein?

Wil je je woning verkopen? Of wil je zelf een nieuwe woning kopen? Dan wil je vast weten wat de makelaar kosten ongeveer zijn. Vaak denken mensen dat een makelaar inschakelen veel geld kost, maar je weet dan wel dat je een goede prijs voor je woning krijgt of betaalt. Lees snel verder voor meer informatie over de kosten van een verkoopmakelaar of de kosten van een aankoopmakelaar in IJsselstein.

kosten aankoopmakelaar IJsselstein

Kosten aankoopmakelaar

Wil je een woning kopen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Een aankoopmakelaar zorgt ervoor dat de aankoop van je nieuwe woning soepel verloopt. Je bent vast benieuwd naar de kosten van een aankoopmakelaar bij je in de buurt.

Wat kost een aankoopmakelaar?

Een aankoopmakelaar in IJsselstein kost gemiddeld €2.400,-. Voor dat bedrag zoekt de makelaar een geschikte woning, gaat hij mee naar bezichtigingen en onderhandelt hij over de prijs. Wil je weten wat de exacte prijs van een aankoopmakelaar zal zijn? Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan!

Wat kost een aankoopmakelaar?

Soort makelaar Gemiddelde prijzen * Wat doet de makelaar voor je
Traditionele aankoopmakelaar €2.400,- – Zoekt een geschikte woning die voldoet aan je wensen
– Gaat mee met bezichtigingen
– Onderhandelt voor jou over de prijs
– Laat het gekozen huis taxeren
– Neemt alle juridische en administratieve zaken voor je uit handen
– Begeleidt overdracht woning bij notaris.

* dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Kosten verkoopmakelaar

Wil je je woning verkopen en ben je benieuwd naar de kosten van een verkoopmakelaar? Over het algemeen betaal je rond de 1,5% van de verkoopprijs aan makelaar kosten. Daarnaast moet je rekening houden met opstartkosten, die rond de €500,- zijn. Samen vormen deze prijzen de prijs van je verkoopmakelaar.

In de volgende prijstabel zie je wat allemaal bij de prijs van je verkoopmakelaar inbegrepen is. Zo worden er professionele foto’s gemaakt, komt de woning op Funda en worden de bezichtigingen geregeld. Benieuwd naar exacte prijzen? Vraag gratis offertes aan!

Wat kost een verkoopmakelaar?

Soort makelaar Gemiddelde prijzen * Wat doet de makelaar voor je
Traditionele verkoopmakelaar Gem. 1,5% van de verkoopprijs
+ opstartkosten (gem. €500,-)
– Professionele foto’s maken
– Woning op funda plaatsen
– Bezichtigingen met potentiele kopers verzorgen
– Onderhandelt met kopers over de verkooprijs
– Neemt alle juridische en administratieve zaken voor je uit handen

* dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan.

Wat is de courtage van een makelaar?

Makelaar kosten worden ook wel courtage genoemd. De courtage van een makelaar wordt vaak in een percentage van de verkoop- of aankoopprijs uitgedrukt. Het tarief varieert vaak tussen de 1% en 2% en is afhankelijk van de werkzaamheden. Het percentage is onderhandelbaar! Je betaalt in het makelaarskantoor in IJsselstein achteraf, dus de courtage is een soort afsluitprovisie.

Courtage of vaste prijs van een makelaar?

Bij de aankoop van een woning is het verstandiger om een vaste prijs af te spreken in plaats van een percentage van de aankoopprijs. Een percentage stimuleert namelijk niet om uit te komen op de laagste verkoopprijs, immers hoe lager de aankoopprijs, hoe lager de courtage voor de makelaar.

Hoe kies je de juiste makelaar in IJsselstein?

Wanneer je een aantal offertes ontvangt, kan het lastig zijn om een goede keuze te maken. Bedenk van tevoren goed wat je verwachtingen zijn van een aankoop- of verkoopmakelaar. Kijk daarnaast goed welke werkzaamheden bij de prijs van je aankoopmakelaar zijn inbegrepen.

Met de volgende tips vind je gemakkelijk een goede makelaarskantoor uit IJsselstein:

 • Kies je voor een fysiek makelaarskantoor uit IJsselstein of voor een online makelaar?
 • Kijk goed of het makelaarskantoor opstartkosten hanteert en welke werkzaamheden zijn inbegrepen voor de courtage.
 • Shoppen loont: vergelijk makelaars voordat je een keuze maakt. Welk kantoor heeft het meest te bieden? Je bespaart zo tot wel 40% op de totaalprijs.

Goedkope makelaar in IJsselstein gezocht?

Vergelijk offertes en bespaar tot wel 40% op de prijs!
Gratis offertes vergelijken!

Binnen 1 minuut geregeld.


aankoopmakelaar IJsselstein

Aankoopmakelaar IJsselstein

Wil je een woning kopen? Veel mensen vinden het lastig om een geschikte woning te vinden. Daarom kiest 90% van de mensen ervoor om een aankoopmakelaar in te schakelen. Het kan soms overkomen alsof de verkopend makelaar ook voor jouw belangen als koper opkomt. Dat is echter niet het geval, een makelaar behartigt altijd de belangen van of de koper of de verkoper.

Wat doet een aankoopmakelaar dan voor je?

Een aankoopmakelaar heeft wel ervaring en kennis. Een makelaar kent de woningmarkt goed en vind snel geschikte woningen voor je om te bezichtigen. Bij de aankoop onderhandelt de aankoopmakelaar om de beste koopprijs af te spreken.

Op zoek naar een aankoopmakelaar? Start de gratis offerteaanvraag en vergelijk prijzen van makelaars.

Wanneer een aankoopmakelaar inschakelen?

Een aankoopmakelaar inschakelen is niet verplicht, maar zeker handig in sommige situaties:

 • Als je niet weet waar je op moet letten bij een woning bezichtigen.
 • Als je graag hulp wilt bij de onderhandelingen.
 • Als je weinig tijd hebt om zelf woningen te zoeken.

De voordelen van een aankoopmakelaar inschakelen spreken dan ook voor zich. Met de expertise van een aankoopmakelaar verloopt de aankoop van je woning vlekkeloos. Wat kost een aankoopmakelaar? Houd rekening met een gemiddelde kostprijs van €2.400,-.


Waarom een aankoopmakelaar inschakelen?

Bekijk de 5 redenen om een aankoopmakelaar in de arm te nemen!


Aandachtspunten bij een aankoopmakelaar uit IJsselstein

Wil je een aankoopmakelaar inschakelen? Dan is het verstandig om met een aantal aandachtspunten rekening te houden. Dan weet je zeker dat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

 • Het percentage van de courtage van een makelaar is onderhandelbaar.
 • In de makelaardij rekent het ene kantoor courtage inclusief btw en andere exclusief btw. Let daar dus goed op.
 • Spreek van tevoren duidelijk af of je nog bijkomende kosten kunt verwachten, zoals advertentiekosten.

verkoopmakelaar IJsselstein

Wat doet een verkoopmakelaar uit IJsselstein?

Een huis verkopen doe je niet zomaar. Er is een grote kennis van vastgoed nodig om bijvoorbeeld alleen al de vraagprijs van je woning vast te stellen. Een verkoopmakelaar begeleidt de verkoop van je woning van A tot Z. Als je wilt, kun je sommige taken ook zelf doen. De keuze is geheel aan jou. De werkzaamheden van een verkoopmakelaar zijn onder andere:

 • Het vaststellen van de vraagprijs
 • Het verkoopklaar maken van je woning, soms tegen een meerprijs
 • Het regelen van de bezichtigingen
 • Het onderhandelen over de verkoopprijs met potentiële kopers
 • Het afhandelen van papierwerk

Wil je je huis verkopen en ben je op zoek naar een goede en goedkope verkoopmakelaar? Vraag gratis en vrijblijvende offertes aan en bespaar op de kosten van een verkoopmakelaar!

Voordelen van een verkoopmakelaar

Het is mogelijk om zelf een woning te verkopen, maar met de hulp van een vakkundige verkoopmakelaar uit IJsselstein vind je sneller een geschikte koper. Bovendien ligt de overeengekomen verkoopprijs over het algemeen hoger.

De grootste voordelen van een verkoopmakelaar op een rijtje:

 • Je profiteert van de ruime kennis en ervaring van een vakkundige woningverkoopexpert.
 • Met een aankoopmakelaar vind je sneller een koper.
 • Je makelaar onderhandelt voor je naar een hogere verkoopprijs.
 • Een verkoopmakelaar is op de hoogte van alle wetten en regels en zorgt ervoor dat het koopcontract jouw belangen goed beschermt.

Makelaarskantoor uit IJsselstein inschakelen?

Vergelijk makelaar kosten en bespaar tot wel 40%!
Start nu je gratis offerteaanvraag

Binnen 1 minuut geregeld.


Welke makelaar kiezen?

Sommige makelaars in IJsselstein zijn gespecialiseerd in een bepaalde markt. Welke makelaar heb je nodig?

 • Bedrijfsmakelaar: een bedrijfsmakelaar weet alles van de aan- en verkoop van bedrijfspanden.
 • Horecamakelaar: als je een horecapand wilt (ver)kopen, neemt een horeca makelaar je veel werk uit handen.
 • Vastgoedmakelaar: wanneer je in vastgoed wilt investeren kun je terecht bij een vastgoedmakelaar.
 • Huizenmakelaar: voor de aan- en verkoop van woningen.
 • Nieuwbouwmakelaar: een nieuwbouwmakelaar is gespecialiseerd in de aankoop van nieuwbouwwoningen.
 • Verhuurmakelaar: deze vakman werkt altijd voor de verhuurder. Een verhuurspecialist geeft onder andere advies over een goede huurprijs, zorgt voor foto’s en een advertentietekst en stelt het huurcontract voor je op.

makelaarskantoor IJsselstein

Verschil traditionele makelaars en internetmakelaars

Waar een traditionele makelaar iemand bedoeld wordt je woningaankoop of -verkoop van A tot Z begeleidt, is dat bij een internetmakelaar niet het geval. Uiteraard gebruikt internetmakelaar het internet om je woning aan de man te brengen, maar het verschil met traditionele makelaardij is dat je zelf actief bij de verkoop van je woning betrokken bent.

Wat houdt dat in?

Je regelt bijvoorbeeld zelf de bezichtigingen, het maken van de foto’s en de aanbiedingstekst. De internetmakelaar zorgt weer voor de werkzaamheden waar meer specialistische kennis bij nodig is, zoals de prijsbepaling en de juridische kanten van de verkoop. Het voordeel is dat de kosten van deze verkoopmakelaar lager liggen.

Traditionele makelaar nodig? Start de gratis offerteaanvraag, vergelijk prijzen en bespaar op de kosten!

Waarop letten bij een verhuurmakelaar?

Wil je een huis of appartement van jezelf verhuren? Dan is het verstandig om een verhuurmakelaar in de hand te nemen. Het verhuren lijkt op het eerste oog een eenvoudige klus. Je stelt het pand beschikbaar en de huurders betalen daar iedere maand een afgesproken bedrag.

In de praktijk ligt het echter anders.

Het is vaak niet eenvoudig om goede huurders te vinden, vaak heb je niet genoeg verstand van de wettelijke eisen waar een huurcontract aan moet voldoen en er kunnen conflicten ontstaan met huurders. Een verhuurspecialist neemt je al dit werk uit handen. Waarop moet je letten? Schakel altijd een goedkope makelaar uit IJsselstein of omgeving in.


Makelaar gezocht voor de aankoop van een woning?

Kies voor een makelaarskantoor uit IJsselstein met veel kennis en ervaring!
Gratis offertes vergelijken!

Binnen 1 minuut geregeld.


Verschil tussen makelaars en taxateurs

Eén van de belangrijkste werkzaamheden van een makelaar in IJsselstein is het bepalen van een marktconforme koopprijs. Daar kun je echter ook een taxateur voor inschakelen. In de meeste gevallen is de taxateur ook makelaar. Afhankelijk van je opdracht, treedt de persoon die je inhuurt op als makelaar of als taxateur. De verschillen tussen die twee:

 • Een makelaar is niet onpartijdig, omdat hij de belangen van de kopende of verkopende partij behartigt.
 • Een taxateur geeft een onpartijdig en deskundig waardeoordeel. Hij laat zich niet beïnvloeden door belangen van bepaalde partijen.

Makelaar brancheverenigingen

Voor de makelaardij in IJsselstein zijn er verschillende brancheverenigingen:

 • De VBO is een transparante brancheorganisatie waarbij ruim 1.100 makelaars, taxateurs en verhuurspecialisten door heel Nederland zijn aangesloten. VBO zet in op deskundigheid een duurzame relatie met opdrachtgevers. Op vbomakelaar.nl lees je meer.
 • Een NVM-makelaar uit IJsselstein heeft als meerwaarde veel expertise, overzicht en verkoopkracht. De NVM geeft je meer zekerheid. Lees meer op nvm.nl.
 • Vastgoedpro is een beroepsvereniging voor kwalitatief goede professionals in de vastgoedsector. Kijk voor meer informatie op vastgoedpro.nl.
 • Vereniging Eigen Huis heeft veel kennis en ervaring in huis om woningverkoop soepel te laten verlopen. Lees meer op eigenhuis.nl.

makelaardij IJsselstein

Ontvang gratis offertes van makelaars

Wil je je woning verkopen of verhuren? Of zoek je hulp bij het vinden van een koopwoning? Een makelaar uit IJsselstein neemt je veel werk uit handen. Denk bijvoorbeeld aan de taxatie, het onderhandelen over de koopprijs en het afhandelen van al het papierwerk.

Wat kost een makelaar?

Als je benieuwd bent naar de kosten van een verkoopmakelaar of aankoopmakelaar in IJsselstein, is het verstandig om meteen een aantal gratis offertes aan te vragen. Dat is helemaal gratis en je zit nergens aan vast. Je kunt gratis tarieven vergelijken en zo tot wel 40% op de makelaar kosten besparen!

Start nu je gratis offerteaanvraag!